Директорът на Европейския институт за стратегически анализи отговори на твърденията зам.-кмета

...
Директорът на Европейския институт за стратегически анализи отговори на твърденията зам.-кмета
Коментари Харесай

Директорът на EISA ще съди зам.-кмет на Сопот

Директорът на Европейския институт за стратегически разбори отговори на твърденията зам.-кмета на Сопот Николай Новаков за това, че дължи пари на общината.

Г-н Ботев, в журналистическо следствие по „ Канал 3 “ зам.-кметът на Сопот Николай Новаков сподели, че не сте си платили 20 000 лева налози, изтъквам безусловно „ Г-н Ботев е най-добре да пристигна да си заплати налозите “ и „ да вземе да си ги заплати “. Вие дължите ли налози към Община Сопот?

Чух за това обществено изказване на господин Новаков. Категорично декларирам, че изказванието му не дава отговор на истината. Не дължа даже стотинка на Община Сопот, изискал съм от Национална агенция за приходите уверение за това.

Но сходно погрешно изказване изречено от орган, какъвто е зам.-кметът Новаков, буди у мен съществено безпокойствие и подозрения, какви документи и от кой се изготвят в тази община без знанието на притежателите на аграрни земи и лозя.

Утре може да се окаже,че господин Новаков е оповестил личните ми лозя за атомно вместилище или ракетна площадка и аз би трябвало да заплащам за отработване на нуклеарно гориво.

Какви ограничения смятате да предприемете след тази обществена офанзива на Новаков против Вас?

В една правова страна методът е единствено един. Г-н Новаков ще би трябвало да се яви в съда, където да потвърди истинността на своите изказвания. Вече осведомих своите юристи да подхващат нужните дейности, с цел да може по-бързо този човек да се озове в правосъдната зала, където да потвърди изказванията си или да излезе оттова като наказан клюкар.

А Вие какви парцели притежавате в това землище? Вярно ли е изказванието на кмета, че това е индустриална площадка от 72 декара?

Този човек не познава даже територията на личната си община, както и вложителите, които са имали неблагоразумието да развиват земеделска активност там. Аз фактически владея земя, наблягам земеделска земя със засадени лозя като единия парцел е с повърхност 90 дка., а другия от 51,5 дка. Те се намират на самия Подбалкански път и са няколкостотин метра по метра на север от мястото, което в общината са решили да кръстят индустриална зона, т.е. парцелите ми нито като декари, нито като местонахождение съответстват с претендираната от Новаков „ индустриална площадка “.

Впрочем там всичко е единствено земеделска земя и лозя и по този начин е било от памтивека, новите лозя в масива са засаждани последните 15-20 години. Там са идвали да зарязват и премиера Борисов и Царя, и европейски величия и водачи. Каква индустриална площадка, какви пет лв.. Кой събира боклук в средата на полето? А за земеделска земя не се дължи налог, по този начин написа в закона. Другото е рекет и основаване и прилагане на документи с погрешно наличие, което е тежко съставомерно действие. Така, че явяването на Новаков пред съда е неизбежно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР